איך לארגן תפריט למשפחה בימי קורונה

אז כבר כמה ימים שכולם בבית, וצריך לאכול.
שאלו אותי איך להתארגן לעניין, אז הנה כמה טיפים.

1. שמרו על ארוחות מסודרות.
אין ספק שהכי קל להכנס למצב של אכילה מתמשכת – ממתקים, חטיפים, כריכים… התוצאות של סגר מתמשך כה כנראה לא תהיינה מוצלחות.
שמירה על ארוחות מסודרות מכתיבה סדר יום בסיסי, מונעת זלילה מיותרת ומעודדת אכילה בריאה.
חייבים חטיפים – הקצו להם זמן (קצר) פעם ביום, עם חטיף אחד (קטן) כצ'ופר יומי.

2. שתפו את כל המשפחה בהכנת התפריט.
כך תוכלו לשמוע מכל אחת ואחד על ההעדפות שלהם, ולהחליט על המכנה המשותף ועל הדברים המיוחדים. ככל שילדים מעורבים בהכנת התפריט, כך גדל הסיכוי שהם יסכימו לאכול ולהתנסות במאכלים חדשים.

3. מה צריך להיות בכל ארוחה:
מודל הצלחת הבריאה מדבר על חצי צלחת ירקות, רבע חלבון ורבע פחמימה.
הירקות יכולים להיות מבושלים, או חיים.
אני יודעת שילדים לא תמיד אוהבים ירקות, אבל כדאי לנסות שוב ושוב. אהבה לאוכל היא הרגל נרכש. נקודת התחלה טובה יכולה להיות אפונה וגזר (הקפואים משקית), עיגולי מלפפון, גזר גמדי וכל דבר שהילדים כן אוהבים. בכל מקרה, זה שהילדים לא אוהבים זה לא תירוץ עבור המבוגרים!

4. רבע הצלחת של החלבון יכול להיות ביצה, מנת עוף, קציצות או כל חלבון שאתם אוהבים. פעם או פעמים בשבוע מומלץ לאכול דג לטובת צריכת אומגה 3.
אם אתם או הילדים צמחונים או טבעונים החלבון חשוב עוד יותר. איך משיגים חלבון מהצומח? אוכלים קינואה, או סויה (אדממה, טופו) כדי לקבל חלבון מלא. בשאר הזמן משלבים קטניות (עדשים, שעועית, חומוס) עם דגנים (חיטה, גריסים, כוסמת, אורז מלא). כך למשל מג'דרה או פיתה עם (הרבה) חומוס סוגרים לנו את הפינה הזו לפעם בשבוע. כמו במקרה של ירקות, קטניות ודגנים מלאים הם טעם נרכש וחשוב להמשיך להתנסות ולא לוותר לעצמכם.

5. והפחמימה: כדאי למדוד אותה בכוס או בכפות כי היא הדבר שכולנו נוטים לאכול ממנו יותר מדי. חשוב לגוון את סוגי הפחמימה שאוכלים ולאכול גם דגנים מלאים ולא רק לבנים (אורז מלא, ולא רק אורז לבן). לאכול פעם או פעמיים בשבוע פסטה זה בסדר. לאכול בכל יום סוג אחר של פסטה, זה לא נקרא לגוון :-).

6. הכינו מרק. נכון, מזג האויר מתחמם, אבל עדיין אפשר לאכול מרק. מרק עדשים וירקות יבטיח שיהיה לכם אוכל משביע וזמין במינימום מאמץ. קערת מרק יכולה להיות ארוחה שלמה, או משהו שאפשר לאכול כשפתאום רעבים ואין חשק לעמוד ולהכין ארוחה.

7. המלצה אחרונה: כדאי לשתף את הילדים גם בהכנה. כך תנצלו את ההזדמנות ללמד אותם להכין את הדברים הבסיסיים – חביתה, פסטה, סלט, או פיצה-פיתה. אחר כך תוכלו להתקדם למאכלים המורכבים יותר או לאפיה. על הדרך, תרוויחו פעילות משותפת, והזמן יעבור מהר יותר.

מוזמנים למצוא מתכונים שיגוונו לכם את הסלטים והמרקים כאן bit.ly/get-matanot

ואם יש לכם רעיונות נוספים, נשמח שתשתפו את כולנו כאן למטה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.