איך מבשלים בקיץ בלי להתבשל במטבח?

הקיץ בעיצומו, אם כי עדיין לא הגיע לשיאו. כבר חם ולח, אבל יהיה אף חם יותר בהמשך.

לעמוד במטבח שעות ולבשל ליד הכיריים והאדים העולים מהתבשילים – לא כיף.

הטיפ הבא מתאים לכל השנה, אבל בעיקר לימי הקיץ החמים: תנו לתנור לעשות את העבודה.

כמעט כל דבר שאפשר להכין על הכיריים אפשר להכין גם בתנור. זאת ועוד – בתנור אפשר להכין מראש חלק מהרכיבים, כך שלארוחה עצמה נוכל פשוט להוסיף להם רוטב ורכיבים נוספים וניצור מהם מנה חדשה וטעימה.

הנה כמה עקרונות לשימוש בתנור להכנת ירקות:

  1. לצליה, חשוב להשתמש בתבנית מתכת, ולא בכלי פיירקס או קרמיקה. המתכת מעבירה חום טוב יותר, ומאפשרת צליה בעוד שבכלים אחרים הירק מתבשל.
  2. אין צורך להוסיף לירקות סוכר, סילאן, דבש או כל ממתיק אחר. תהליך הצליה גורם לקירמול הסוכרים הטבעיים בירק, ומעשיר את טעמו.
  3. לירקות החתוכים יש להוסיף מעט שמן זית ולא להטביע אותם כנהוג במסעדות או בחנויות מזון מוכן. מעט מלח גס וזהו זה.
  4. אפשר לצלות בתנור כל ירק – ירקות שורש, דלועים, כרוב, כרובית, שעועית, במיה ואפילו בצל ירוק.
  5. לא זורקים ירקות אם הם לא הולכים לבד – גם כרובית ששכחת במקרר שבועיים יכולה להכנס לתנור ולצאת מצוין.

ולסיום – מתכון שאימצתי מהעיתון, להכנת במיה טריה או קפואה. מתאים גם לשעועית דקה שלמה.

שוטפים את הבמיה הטריה ומניחים על תבנית מתכת מכוסה בנייר אפיה.
אם משתמשים בבציה קפואה, אפשר פשוט להניח אותה על התבנית ללא צורך בהפשרה.

מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח גס.

אפשר להוסיף נוזל וגרעינים מכמה עגבניות בשלות חצויות (חוצים את העגבניה ולוחצים עליה מעל לבמיה, כך שהנוזלים והגרעינים ניגרים עליה).

אפשר להוסיף מעט לימון אם רוצים.

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 190 מעלות ל 10 דקות. מערבבים ומכניסים לפרק זמן נוסף, עד שהנוזלים מתאדים והבמיה משחימה מעט.

משתדלים שישאר משהו בדרך מהתנור לשולחן…

במיה בתנור

כמו תמיד, אם ברצונך להתנסות בשיטות בישול פשוטות ומהירות, אפשר להגיע לסדנה שלי "הכינותי מראש" דרך הקישור הזה: https://www.funzing.com/sd/X868fM

אם יש לך צורך בהכשרה יותר מעמיקה כדי לבשל בעצמך, אפשר ליצור איתי קשר טלפוני, ואשמח לספר לך מהו "אימון קולינרי" ואיך אני יכולה לעזור לך באמצעותו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.