דג מאודה

 

דג מאודה

 

לאחרונה אני מתעסקת הרבה באידוי. בקרוב תדעו למה.
בינתיים רציתי לספר לכם על האפשרות לאדות דגים.
בתמונה, פילה מאודה של אמנון.
אני מאוד אוהבת דגים, אבל בדרך כלל משתמשת רק עם דגים קפואים.
כנראה שאני לא סומכת על מוכרי הדגים, או על עצמי, שאדע לזהות דג טרי. שריטה שכזו.
ההכנה היא קלי קלות ממש:

מה צריך?
פילטים של אמנון, כמספר הסועדים.
אפשר טריים, ואפשר קפואים.
אני עברתי לאלה שכתוב עליהם דג ישראלי, כי איכשהו זה נראה לי יותר טוב מהדגים שמביאים מסין.
עלים – תרד/ כוסברה/ פטרוזיליה/ נענע – איזה שרוצים ואפשר יותר מסוג אחד.
שמן זית (כף לכל שני דגים)
מיץ לימון (כפליים מכמות השמן)
פלפל גרוס
מלח גס
אבקת שום

שושנת אידוי, סיר שטוח ומכסה מתאים.

מה עושים?
הפשרת הדגים – אם הם קפואים – נעשית בכלי עם מים קרים.
לאחר ההפשרה, שופכים את המים ומשחררים את הדגים מהאריזה.
מניחים את הדגים בכלי ומכסים בתערובת של שמן זית ולימון.
משאירים למשך כ-10 דקות.

בינתיים, מרתיחים מים בקומקום.
מניחים את שושנת האידוי בסיר, ומסדרים עליה את העלים.
מניחים את הדגים על העלים כשהצד של העור למטה.
מתבלים את נתחי הדג במלח גס, פלפל שחור ואבקת שום.
דרך הצד של השושנה – באופן שלא יגע בדגים – מוזגים מים רותחים לסיר.
המים צריכים להיות מתחת לשושנה ולא מעליה.

מדליקים את האש ומכסים את הסיר במכסה.
משאירים ברתיחה במשך כ 20-15 דקות
מציצים מדי פעם, לבדוק שהדג מוכן – כשהדג מקבל צבע לבן ומתפורר בקלות כשנועצים בו מזלג.

מומלץ לאכול דגים לפחות פעם בשבוע, ורצוי יותר.

 


תגובות

דג מאודה — תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.