המזווה הבריא: דגנים מלאים.

אני פוצחת כאן בסדרה (לא נורא ארוכה) שבה אפרט מה כדאי שיהיה לנו במזווה הבריא.

למה זה חשוב? כי לפני שאנחנו מוותרים על מזון מתועש שאנחנו אוהבים,
כדאי שיהיו לנו בארון תחליפים זמינים שקל להכין מהם ארוחות טעימות ומשביעות.

בחרתי להתחיל בארון שבו אנחנו מחפשים את "התוספת" או ה"פחמימה".

פעם היו לי בארון הזה פסטה, אורז לבן, וקוסקוס.
היום יש לי דגנים מלאים: אורז מלא מסוגים שונים.
קוסקוס מלא (בדרך כלל אני מערבבת אותו חצי-חצי עם רגיל),
קינואה, כוסמת לבנה, חיטה, בורגול וגריסים.

למה בעצם טובים הדגנים המלאים?
בקליפה של הדגנים יש סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים.
הסיבים מאיטים את הספיגה של סוכר מהמעי לדם ועוזרים בכך לשמור על רמת סוכר קבועה.
סיבים לא מסיסים תורמים לשיפור פעולת המעיים.
ויטמינים ומינרלים לא צריך להסביר, נכון? 🙂

בישול דגנים לעצלנים: כוס דגן כלשהו, הרבה מים.דגנים
מביאים לרתיחה. מוסיפים מלח. מבשלים על אש קטנה עד שרך לפי טעמכם.
אם נשארו מים, מסננים.

בשביל הטעם, מטגנים בצד בצל, גזר (קוביות או מגורר) וכל ירק אחר שתרצו להוסיף.
מוסיפים תבלינים ומערבבים ביחד.
ואפשר פשוט להוסיף רוטב של פסטה ולהנות 🙂

כן, זה הרבה חידושים בבת אחת, אבל לא חייבים ליישם את כולם במקביל.
אפשר להתחיל מאחד, פעם בשבוע ולהתקדם לאט.

אז גשו לחנות הקרובה למקום מגוריכם, קנו לכם שקית קטנה מאחד הדגנים האלה ותתחילו לנסות!
יש לכם מתכון מומלץ? הוסיפו אותו כאן למטה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.