המזווה הבריא: קטניות למתחילים.

והיום, הקטניות.
נתחיל מהפשוטות שאפשר לבשל אחרי השריה קצרה או בכלל לא – עדשים ושעועית מש.
עדשים אדומות לא משרים בכלל (אם משרים, כמעט ולא צריך לבשל).
את הירוקות הגדולות והשחורות אפשר להשרות חצי שעה – וגם זה לא חובה.
את המש כדאי להשרות כשעה, אבל לא פעם אני מדלגת על ההשריה וזה ממש בסדר.קטניות 2
מה עושים עם עדשים או מש?
בדרך כלל אני מוסיפה מהם 1/2 כוס לתבשיל של דגן מלא ומבשלת ביחד.
התוצאה היא תבשיל שמכיל חלבון מלא, כמו במזון מן החי.
אפשר גם להנביט את העדשים והמש, ואז הערך התזונתי שלהם עולה אף יותר,
ולהכין מהם קציצות וסלטים שונים.

כמובן שאפשר להכין מהם מרקים נפלאים שמתאימים לחורף.

מה המתכון החביב עליכם?


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.