חורף ולביבות

רציתי לספר על החורף, ועל איך החושך והקור מכניסים אותנו לפרדוקס הפחמימות. אבל אז גיליתי שבדיוק לפני שנה כתבתי על זה כאן: http://www.sigalbcoaching.co.il/?p=1386
אז אחרי שתלמדו על הפחמימות, תחזרו לכאן בשביל מתכון הלביבות הזה

הגירסה המקוצרת למתכון לביבות הדלעת הטבעוניות:

מה צריך:

דלורית אחת רחוצה. אופים מבעוד מועד כשהיא שלמה.
בטטה אחת בינונית. אופים יחד עם הדלורית באותו מועד.
כף או שתיים רסק תפוחים ללא סוכר
שתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא (אם לא מתעקשים על %d7%9c%d7%91%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aaטבעונות, מוסיפים ביצה).
בצל קטן קצוץ דק – לא חובה
חופן פטרוזיליה קצוצה – לא חובה
5 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל

הכנה:

כמו שאמרנו, את הדלורית והבטטה שוטפים ושמים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות לפחות לחצי שעה, עד שהן רכות. אפשר לעשות את זה גם יום קודם ולשמור במקרר.
מוציאים את הבשר הרך של הדלורית והבטטה לקערה.
מועכים ומוסיפים רסק תפוחים וטחינה. אם לא רוצים מנה טבעונית, מוסיפים ביצה.
מערבבים היטב. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים.
מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים שוב.
התערובת צריכה להיות מספיק סמיכה להכנת כדור שאפשר לשטח.
אם לא רוצים להתעסק עם ליבוב הלביבות ביד, אפשר לקחת מהעיסה בכף, ולהניח בתבנית.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים במעט שמן.
מניחים את הלביבות – ביד או בכף, על התבנית.
מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות.

אופים 20 דקות. מוציאים מהתנור, הופכים את הלביבות – לא להתרגש אם נדבקות.
הצד התחתון יהיה חום. אופים עוד 10-20 דקות. מוציאים מהתנור להצטנן.

מגישים עם שמנת או רסק תפוחים.
שיהיה חורף נפלא!

רוצה לשמוע עוד על דרכים להתמודד עם החורף וגם להתנסות בבישול חורפי?
כל הפרטים על סדנאות בישול חורפי בריא ופשוט כאן:  https://goo.gl/LYa5r3


תגובות

חורף ולביבות — תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *