ירקות עם כל דבר

הם מופיעים בכל שיטות התזונה, אבל איכשהו לא נמצאים במוקד הדיון: הירקות.
הויכוח יהיה תמיד על הפחמימות, השומנים, החלבונים. הירקות הם בלב הקונצנזוס.
כולם מסכימים שחשוב לאכול מהם, והרבה, בשביל הסיבים, הויטמינים והמינרלים.

איך נגדיל את כמות הירקות שאנחנו אוכלים?

פשוט מאוד: נוסיף ירקות לכל דבר.

הכנתם אורז לבן? לא נורא. הוסיפו לו אפונה וגזר – כן, קפואים משקית.
כך תוסיפו גם ויטמינים וגם סיבים תזונתיים, וכמובן צבע וטעם.
אפשר גם להוסיף לו פטריות, קוביות פלפל, קוביות קישואים – כל ירק שאתם אוהבים.

הכנתם פסטה? גם לכאן אפשר להוסיף ירקות.
לפסטה חמה אפשר להוסיף עגבניות, פלפלים וקישואים שעברו טיגון קצר במעט שמן, ואפילו חצילים שהיו בתנור.
לפסטה קרה אפשר להוסיף ירקות טריים – עגבניות, פלפלים צבעוניים, גרעיני תירס, אפונה ולהכין סלט פסטה.

אתם מכינים חזה עוף בתנור? צרפו אליו שעועית ירוקה שלמה, פרחי ברוקולי, או כרובית – טריים או קפואים.

גם לביצים אפשר להוסיף ירקות. הנה הלהיט החדש אצלינו

פנקייק קישואים סיני.

מה צריך:

קישוא גדול אחד
½ כפית מלח
שתי ביצים
בצל ירוק
כפית שמן שומשום
¼ כפית פלפל לבן
½ כפית סוכר
כחצי כוס קמח (אפשר לבן, או כוסמין מלא, או חצי-חצי לבן ומלא)
שמן לטיגון

מה עושים:

מגררים את הקישוא על מגררת גסה. שמים בקערה ומוסיפים את המלח. נותנים להגיר נוזלים עד שגומרים להכין את שאר החומרים. לא שופכים את הנוזלים!

מערבבים את הביצים.

מוסיפים לביצים את הבצל הירוק קצוץ דק, את התבלינים ואת שמן השומשום.

מוסיפים את הקמח, ובסוף את הקישואים.

מחממים מעט שמן על מחבת נונסטיק. לוקחים במצקת מהתערובת ומשטחים.
מטגנים עד שהצד התחתון עשוי ואז הופכים ומשאירים למספר שניות.

מטגנים כך את כל הפנקייקס.

אפשר לאכול חם, או לשמור במקרר ולאכול קר למחרת או לקחת לעבודה

קרדיט למתכון: Thewoksoflife.com

תגובות

ירקות עם כל דבר — 4 תגובות

  1. נחמד מאד! חביתה + ירקות + תוספת קמח = פנקייק

  2. בדיוק! פשוט וקל זה המוטו פה, את יודעת 🙂

  3. נשמע כמו משהו שאני חייבת לנסות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.