לביבות ירקות עם קמח חומוס

לפני כמה חודשים, במסגרת לימודי האימון הקולינרי, הייתי צריכה לבחור משהו חדש שעוד לא ניסיתי במטבח. בחרתי לבדוק מה זה קמח חומוס, ומה אפשר לעשות איתו.
מסתבר שקמח חומוס יכול להחליף קמח וביצים במאפים ולביבות. היתרון שלו שהוא ללא גלוטן ובעל תכולת חלבון וסיבים גבוהה יותר משל קמח חיטה. בקיצור מתאים מאוד לנמנעים מגלוטן ומוצרים מהחי.

חיפשתי מתכונים פשוטים וטעימים וזה אחד מהם: לביבות ירק אפויות.

 

מה צריך:

2 גזרים
2 קישואים
בצל
2 שיני שום
כוס קמח חומוס
½ כוס חומוס מבושל (קפוא או מקופסא) – לא הכרחי
כוס ירק – פטרוזיליה, כוסברה, נענע, תרד – מה שיש ואפשר לערבב.
½ כפית מלח, ½ כפית כמון, ½ כפית קארי.

מה עושים:

במעבד מזון מרסקים את הקישואים הגזרים והבצל.
מוסיפים את הירק ואת גרגרי החומוס.
מוסיפים את קמח החומוס והתבלינים.
נותנים לעמוד כ 10 דקות.
על תבנית מכוסה נייר אפיה משומן (כף שמן או תרסיס)
מסדרים בעזרת כף קציצות קטנות מהתערובת.
מכניסים לתנור מחומם ל 180 מעלות.
10-15 דקות מכל צד – תלוי בעוצמת התנור.

אפשר להגיש עם טחינה, לימון כבוש, סלט ירקות…


תגובות

לביבות ירקות עם קמח חומוס — 2 תגובות

  1. שלום סיגל
    אני אמנם לא רגישה לגלוטן אבל אני בעד מאכלים בריאים כמו שיש לך.
    המתכון ניראה קל ובריא ואני בהחלט חושבת להכין את הקציצות האלה.

    בתודה
    יהודית

  2. יהודית יקרה, איזה כיף לשמוע. זה באמת מתכון שמגוון מדי פעם את התפריט, גם אם לא רגישים או נמנעים.
    בהצלחה ובהנאה. סיגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.