למה לי קינואה עכשיו?

באחת מסדנאות "הכינותי מראש" האחרונות, שאלה מישהי:
בקינואה יש המון חלבון, לא?
הבן שלי עושה פעילות גופנית וממש צריך לאכול הרבה חלבון.
הוא לא רוצה לאכול הרבה בשר. כדאי לו לאכול הרבה קינואה, לא?

מסתבר שלא.

ב 100 גרם קינואה מבושלת יש כ 4 גרם חלבון –  פחות מאשר בעדשים או בשעועית מאש (כ 14 גרם).

למעשה, בקינואה יש בערך אותה כמות של חלבון כמו בחיטה ודגנים אחרים וגם אותן כמויות של פחמימות.

אז מה מיוחד בקינואה?

הנה על רגל אחת שיעור בביולוגיה:

החלבונים בנויים משרשרות של חומצות אמיניות.
יש 20 כאלה, מתוכן 9 אנחנו לא יכולים לייצר בעצמינו, וחייבים לקבל מהמזון.
חלבון מלא מכיל את כל 9 החומצות האלה. לרוב זהו חלבון שמקורו מהחי – בשר או ביצים וחלב.
חלבון צמחי בדרך כלל מכיל רק חלק מהן, ולכן צריך לשלב בין דגן לקטניה כדי לקבל את כל חומצות האמינו הנחוצות.

קינואה היא אחד משני הצמחים שמכילים חלבון מלא. השני הוא סויה.

ולכן קינואה נחשבת למזון על, אם כי למעשה מנה של מג'דרה או אפילו פיתה עם חומוס (אמיתי, לא "סלט חומוס") יכולה לסדר לנו את אותו אפקט בדיוק…
ולגבי הכמות: עדיף לאכול מנה של קטניות – מרק עדשים סמיך, צלחת חומוס, כדי לקבל כמות גבוהה של חלבון.

אגב, באופן אישי אני לא משתמשת הרבה בקינואה. ראשית משום שהיא יקרה (כ 20 שח ל 500 גר) ושנית, משום שבגלל הביקוש העצום לקינואה, האנשים שמגדלים אותה, בדרום אמריקה לא זוכים לאכול ממנה. עושה קצת לא נעים…

המתכון הפעם הוא של גריסים עם מאש שזה טוויסט מעניין על מג'דרה.

מה צריך?%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a1%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%90%d7%a9

כוס גריסים
חצי כוס מאש
בצל יבש
גזר
פטרוזיליה
2 כפות שמן
תבלינים

מה עושים?

מבשלים את הגריסים והמאש בהרבה מים עם קצת מלח, עד שהם מתרככים לטעמך.
בינתיים מאדים את הבצל בשמן, מוסיפים קוביות גזר, פטרוזיליה ותבלינים.

כשהגריסים והמאש מוכנים, מוסיפים אותם לירקות. מתבלים ונהנים.

רוצה ללמוד עוד על דגנים וקטניות?
בסדנה הכינותי מראש אני מספרת ומדגימה מה אפשר לעשות בהם. הנה כאן.


תגובות

למה לי קינואה עכשיו? — 2 תגובות

  1. איזה מידע חשוב!!
    מודה שכל אלו שמחליפים לי את הבורגול בסלט הטאבולה עם קינואה מבושלת מעל המידה – אני ממש לא אוהבת!!
    אבל כן אוהבת קינואה. שמחה על ההשלמה שלך בנוגע לכמות הסידן וההשוואה למוצרים אחרים – חשוב מאד…
    פתחת לי את התאבון 🙂
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.