למה לך לבשל בעצמך

בישול בריא

ודאי שמת לב שאני בעיקר כותבת על בישול לעצלניות ועצלנים –
כמה שפחות שלבים, כמה שיותר חסכון בזמן ובתהליכים שצריך לעמוד ולהשגיח עליהם.
בדרך כלל, אני מדברת על כך שמתכון צריך להיות קל ופשוט,
ומספרת לך שאין סיבה בעולם לבלות שעות על שעות במטבח כדי להכין אוכל טעים ובריא.
פתאום שמתי לב שלא דיברתי על ההנאה בבישול העצמי.
על הסיפוק שיש בהפיכה של חומרי גלם למזון בריא וטעים.
על תחושת ההצלחה – בעיקר כשאני מצליחה להכין משהו ממש טעים
שעומד בכל התנאים האחרים – קצר, פשוט ובריא!

אז היום אני רוצה לתת לך השראה, ולשתף אותך בחמש הסיבות שבגללן אני נהנית להיות במטבח:

  1. בישול עצמי זה כייף!

    כן, אני אוהבת את האפשרות להיות יצירתית במטבח,
    לשחק עם החומרים העומדים לרשותי, לנסות דברים חדשים,
    שלפעמים הם מוצלחים, ולפעמים קצת פחות.
    כמבוגרים, אנחנו לא משחקים מספיק, נוטים ללכת על המוכר והידוע,
    ודווקא במטבח, יש הזדמנות לבדוק דברים חדשים ולא מוכרים,
    צירופים שלא חשבנו עליהם ורעיונות מקוריים.

  2. בישול ביתי זה טעים!

    הי, למה לחשוב שהאוכל בבית צריך להיות רגיל ומשעמם,
    ושרק במסעדה או בטלוויזיה אפשר להכין אוכל טעים ומיוחד?
    גם אנחנו יכולים, ואפילו בלי המאמצים הנוראים
    שעושים משתתפי תכניות הבישול בטלוויזיה.
    אחת ההנאות הגדולות שלי היא לפשט מתכונים מסובכים והעביר אותם למטבח שלי.

  3. בישול בריא, זה טוב לגוף שלך!

    טוב, ידעת שזה יגיע, נכון?
    ככל שאני לומדת יותר על תזונה, על שיטות שונות ועל מה חשוב ובריא,
    יותר אני מבינה שהגורם החשוב ביותר הוא צמצום אכילת מזון מתועש ככל האפשר.
    הדרך לעשות את זה היא על ידי בישול עצמי,
    שבו אנחנו יודעים בוודאות מה הכנסנו,
    שולטים בכמויות הסוכר, המלח והשמן,
    ונותנים לו את הטעם שאנחנו רוצים. בקיצור, אוכל אמיתי.

  4. בישול זה טוב לנשמה!

    כן, מבחינתי 30 דקות של עמידה במטבח הן סוג של מדיטציה.
    הפעולות השגרתיות של חיתוך, ערבוב, טעימה,
    אם עושים אותן בכוונה הנכונה, ובריכוז, יכולות להיות מאוד מרגיעות.
    הכניסה לקצב, האפשרות להשתחרר מטרדות היום – הרי בסך הכל אני קוצצת ירקות.
    תוסיפו לזה את העובדה שאני עושה משהו טוב למשפחה שלי ולעצמי,
    ושדרך ההזנה אני גם מביעה אהבה, כדי שהמעגל ייסגר. אוכל נשמה.

  5. הסיפוק והמחמאות!

    תחושת הסיפוק כשאני מצליחה ליצור משהו חדש
    במינימום מאמץ ומקסימום ערך היא אדירה.
    והמחמאות – כן, גם לי מגיע, וגם אני אוהבת לשמוע שהיה טעים,
    שהטעם החדש מעניין, ושיש שכר לעמלי. מי לא?

אם עדיין נראה לך שבישול בריא מצריך המון זמן במטבח,
אני מזמינה אותך לשנות את זה, ולהצטרף לסדנה הבאה של "הכינותי מראש".
תהיה לך הזדמנות להתנסות במאכלים וחומרים חדשים,
שילובים שלא חשבת עליהם ושיטה פשוטה עם המון טריקים
שמקצרים את זמן העבודה במטבח והופכים אותו למהנה יותר!

כל הפרטים על הסדנאות הבאות כאן


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *