מה לעשות אם יש עובש?

כל מי שמתסיס ירקות, נתקל בתופעה בשלב כלשהו. אחרי כמה ימים של תסיסה, פותחים את הצנצנת ומוצאים, למרבה הזוועה, שכבה דקה של קרום המכסה את המים. זה יכול להיות מאוד מאכזב, אבל אל יאוש, העובש לא בהכרח יגרום להרס הצנצנת כולה.

קודם כל צריך להבין האם באמת מדובר בעובש.

אם זהו קרום לבן, לעתים מנוקד בלבן, קרוב לוודאי שאלה שמרים ולא עובש. השמרים אינם מסוכנים, ואפשר להפטר מהם על ידי הסרת השכבה הלבנה, וכל חלק של הירקות שמכוסה בהם.

אם מופיעות מושבות צבעוניות – שחורות, אדומות, צהובות, חלקות או מחוספסות, זהו עובש. במקרה זה, עדין ניתן לנסות להרחיק את העובש, ואז לבדוק את הריח והטעם של מה שנשאר. אם הריח לא טוב, או אם הטעם אינו כמצופה, יש לזרוק את כל תכולת הצנצנת, לנקות אותה היטב ואפילו לשטוף במים רותחים. אם אין ריח בעייתי והטעם טוב, אין צורך לזרוק את תכולת הצנצנת.

בכל מקרה, כדאי לתת לחושים שלנו לעשות את העבודה: לירקות מותססים יש ריח חמצמץ אופייני. ברגע שמרגישים ריח לא נעים, מקולקל או רקוב, יש לזרוק את המנה.

כדי להקטין את הסיכון להופעת עובש:

  1. להקפיד על נקיון הכלים והידיים בשעת ההכנה
  2. להקפיד שהכלי יהיה אטום לאויר
  3. לשים כמות מספיקה של מלח
  4. לשמור על הצנצנת בזמן תהליך התסיסה בטמפרטורה קרירה – לא יותר מ 21 מעלות צלזיוס
  5. להקפיד שהירקות שקועים מתחת לפני הנוזל ואינם חשופים לאויר
  6. להשתמש בירקות טריים ולא ישנים

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.