מה נאכל בסוכה?

סוכות שמייח!
הסוף של סוף הקיץ. הלילות כבר קרירים, וקוראים למשהו חם ומנחם. אוכל של סתיו.
אם אתם מארחים בסוכה, או מתארחים בסוכות של חברים ומשפחה, ודאי לא תרצו לבלות את כל הזמן במטבח.

הנה כמה טיפים להכנות קלות וארוחות מעולות:
1. מכינים מראש כמות יפה של ירקות שיחכו במקרר. ברגע האמת מכינים מהם מנות בריאות וטעימות במהירות.
דוגמאות?
הנה כאן ירקות שעברו צליה בתנור עם מעט שמן זית, מלח גס ופלפל שחור

דלורי ובטטה בתנור

דלורית ובטטה בתנור

.וכאן ירקות שעברו אידוי:

ברוקולי ודלורית מאודים

ברוקולי ודלורית מאודים

את הירקות המוכנים שומרים במקרר בקופסאות נפרדות ומשתמשים בהם מיד לפני הכנת המנה.

2. מכינים מראש דגנים מלאים שאפשר לשמור במקרר. את הדגנים מבשלים כמו פסטה – בהרבה מים. לאחר הבישול מסננים היטב ושומרים במקרר.
הנה כאן אורז אדום במסננת:

אורז חום

אורז אדום

3. מכינים רוטב אחד או שניים בכמות גדולה. למשל רוטב טחינה וסויה, או רוטב של חלב קוקוס.

4. ואז, בהגיע הרגע, מערבבים את הירקות המוכנים, את הדגן, ירק עלים כלשהו והרוטב.
אלה מנות שאפשר להגיש קרות או חמות לפי הארוחה ומצב הרוח.

והנה מנה לדוגמה: קארי מהיר
הירקות המוכנים: ברוקולי מאודה ואפונה קפואה
הדגן: אורז אדום
הרוטב: חלב קוקוס, אבקת קארי ומלח.

קארי מהיר

קארי מהיר

ההכנה: שמים את פרחי הברוקולי מפורקים, ואת האורז במחבת עמוקה. מוסיפים את הרוטב ואת האפונה הקפואה. מביאים לרתיחה. מגישים חם.

רוצה ללמוד מתכונים נוספים, ולהתנסות בשיטה של "הכינותי מראש"?
סדנאות "הכינותי מראש" מתקיימות מדי חודש, ואפשר גם להזמין אותן לביתך!
כל הפרטים בקישור הזה!

בברכת מועדים לשמחה!

 


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.