מנגו בסלט

מנגו – אחד הפירות שאני הכי אוהבת
אבל מאלה שמצריך קצת התעסקות – קילוף, חיתוך…
ולכן מוצא את עצמו לא פעם יושב ומסתכל עלי מקערת הפירות.
הולכת וחוזרת, לוקחת נקטרינה או שזיף ומתעלמת ממנו באלגנטיות…

עד שמגיע הרגע, ואין ברירה: זה או להשתמש בו עכשיו
או להפרד בעצב ממנגו רקוב…

אז המנגו הזה, אללה ירחמו, השתתף בסלט.

אני בטוחה שהוא היה מרוצה לפחות כמונו.

מה צריך

למעשה, מה שרוצים. בעיני סלט זה לא רק "דרך לאכול ירקות" אלא חוויה.

כדי שהסלט יהיה מעניין, כדאי שיהיו בו ניגודים שמשתלבים ביניהם –

משהו רך עם משהו פריך,

משהו מתוק עם משהו חריף,

וכמה טעמים שמפתיעים את הלשון כשנושכים בהם.

המנגו מספק את משהו רך ומשהו מתוק.

בסלט הזה הצנוניות הן המשהו הפריך והחרפרף.

הבצל הירוק ועשבי התיבול הם הטעמים המפתיעים.

הפלפל האדום והחסה הם הירקות…

סלט עם מנגו

 

לרוטב

בזמן האחרון אני משתמשת בשום ברטבים של הסלט.
כשאין לי כוח לחשוב על ניקוי מועך השום, אני משתמשת באבקה…

כף שמן זית
2 כפות חומץ יין
מעט מלח
שן שום מעוכה או רבע כפית אבקת שום

בגלל המתיקות של המנגו, אין צורך להוסיף סוכר לרוטב.

אז מה עושים?
מחלצים את בשר המנגו מתוך הקליפה בשיטה החביבה עליכם
אני פורסת את שני החצאים משני צידי הגלעין, מסמנת ריבועים ומוציאה עם כפית או סכין.

קוצצים את הצנוניות לקוביות קטנות
את הפלפל לריבועים
את עלי החסה קורעים ביד

את הבצל הירוק, עלי הפטרוזיליה, הנענע והכוסברה קוצצים
מערבבים את כל הירקות והמנגו

מוסיפים את הרוטב ומגישים לשולחן.

יש לכם עוד רעיונות לשיתוף מנגו בארוחה? מוזמנים לכתוב עליהם בתגובות!

לפרטים על סדנאות "הכינותי מראש" הקרובות לחצו כאן.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.