מרק אפונה או עדשים

מרק עדשים או אפונה שקיבלתי מחמותי לפני 25 שנה…מרק עדשים

 בצל קצוץ דק

כף שמן

גזר פרוס לעיגולים או חצאי עיגולים

2 שיני שום פרוסות

2 כוסות של אפונה / עדשים ירוקות / עדשים כתומות / תערובת של הנ"ל

10 כוסות מים

מלח, פלפל, מעט כמון

חוואיג' למרק – בין חצי כפית לכפית

2 כפות אבקת מרק (אפשר גם בלי)

 הכנה:

הערה: אני משתמשת בסיר לחץ ומבשלת כ 40 דקות.

מאדים את הבצל בכף שמן.

מוסיפים את הגזר והשום ובוחשים כדקה

מוסיפים את האפונה / עדשים ומערבבים

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה

מוסיפים את התבלינים ואם רוצים גם את אבקת המרק.

אם מבשלים בסיר לחץ, סוגרים את המכסה ומחכים עד שיתפתח לחץ

מעבירים לאש הכי קטנה ל 40 דקות בישול.

מכבים את האש ומחכים עד שישתחרר הלחץ.

מתקבל מרק סמיך. אפשר להוסיף מעט שמיר קצוץ להגשה.

אם מבשים בסיר רגיל, אחרי הרתיחה מעבירים לאש קטנה ומבשלים עד שהעדשים או האפונה מתרככים מאוד והמרק סמיך.

בתאבון!

תמונה http://www.freedigitalphotos.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *