מרק כתום לעצלנים

הסתיו כבר כמעט כאן. בערב כבר מעט קריר, ובלילה כבר סוגרים את החלון ומתכסים בשמיכה.
עכשיו הזמן "להעמיד מרק". אז הנה מתכון נהדר למרק של עצלנים: מרק דלורית ללא חיתוך.
אם עדיין חם מדי למרק, אפשר לאכול את המרק הזה גם קר…

דלורית לפני

דלורית לפני

מה צריך:
דלורית אחת
אפשר גם בטטה
3-4 כוסות מים או ציר מרק
2 כפות סויה
שמנת או יוגורט להגשה
מה עושים:
את הירקות הכי טוב להכין מראש, במקביל להכנה של כל דבר אחר בתנור.
מחממים תנור ל 180 מעלות רוחצים את הדלורית ומכניסים אותה שלמה לתנור.
אם מוסיפים גם בטטה, מכניסים אותה לתנור שלמה, עם הקליפה.
נותנים לה לשבת בתנור כשעה. אחרי חצי שעה הופכים.
הצלייה מסתיימת כשהדלורית נמעכת בקלות.

דלורית אחרי

דלורית אחרי

עכשיו אפשר להכין את המרק מיד, או לשלוח את הדלורית לנוח במקרר כמה ימים – עד שצריכים אותה.
הכנת המרק: חוצים את הדלורית ובעזרת כף מוציאים את הגרעינים.
מגרדים את בשר הדלורית לסיר.

דלורית אחרי

דלורית אחרי

דלורית בסיר

דלורית בסיר

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הסויה ואם רוצים תבליני מרק נוספים כגון חוואיג' למרק.
נותנים להתבשל עוד מספר דקות, ואז מסירים מהאש
ומועכים את הדלעת באמצעות בלנדר מוט למרק חלק.
מגישים עם עלי כוסברה או נענע. אפשר להגיש חם או קר.
גיוונים: למרק בסגנון תאילנדי:
מחליפים 2 כוסות מים בנוזל קוקוס, ומוסיפים כפית או שתיים של ממרח קארי אדום.
כך נראה המרק המגוון:

מרק בסגנון תאילנדי

מרק בסגנון תאילנדי

רוצה לאמץ הרגלי אורח חיים בריא? הנה הדרך הנוחה לעשות זאת:
פרטים על החוברת "מפסיקות לספור, מתחילות לסמוך" כאן.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *