סלט בורגול בטעם ים

כבר סיפרתי שאני אוהבת לקרוא מתכונים, וגם לשמור גזירי עיתונים או מראי מקום ברשת למתכונים מעניינים ש "יום אחד יהיה נחמד לנסות".

כזה הוא המתכון שראיתי לפני כשנתיים במדור הבישול של הדיי עפאים ב"הארץ". מדובר על סוג של "טבולה" עם טוויסט – במקום עלי תבלין, משתמשים באצות מיובשות, והרוטב בעל נטייה אסייתית.
חשבתי שזה מעניין, שמרתי בצד, אבל לא עשיתי כלום בעניין.
עבר זמן, ובצעד "אמיץ" רכשתי לי שקית של אצות "וואקאמה" מיובשות. השקית ישבה בארון וחיכתה להזדמנות, וזו הגיעה כשסקרתי יום אחד את אוסף גזירי העיתון שלי בחיפוש אחרי משהו אחר לגמרי, ופתאום פגשתי את התמונה והמתכון. הוצאתי אותו מהקלסר ושמתי אותו מול העיניים כדי שאזכור את קיומו ואשתמש בו. והיום הזה הגיע בשבוע שעבר. התאמתי את המתכון למטבח שלי, והכנתי אותו.
לא תיארתי לעצמי שזה יהיה כל-כך טעים!
מקבלים סלט עם בורגול, עם ניחוח של ים, שפע של מרקמים, וטעמים.
מה צריך:
להכנת הבורגול:
1 כוס בורגול גס
2 כוסות מים רותחים
כפית מלח
משרים את הבורגול במים ומוסיפים את המלח. אחרי 30 דקות הבורגול שותה את כל המים, הנפח שלו גדל והוא מוכן. מעבירים את הבורגול למסננת דקה וסוחטים אותו מעודפי המים.
*חשוב: לא נשתמש בכל כמות הבורגול שתצא, אבל זו הדרך הרגילה שבה אני מכינה בורגול, וממה שנשאר אפשר להכין מתכונים אחרים. אפשר גם להכין מראש ולשמור את הבורגול המוכן במקרר מספר ימים.
לאצות:
4 כפות אצות וואקאמה מיובשות
משרים את האצות בקערה עם מים קרים כ 20 דקות – עד שמכינים את יתר הרכיבים.
הפלא המתרחש בעת ההשריה מתועד כאן בתמונות

%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a7%d7%90%d7%9e%d7%94-4
לפני ההוספה לסלט שופכים את המים ומסננים היטב.
לסלט:
ירק פריך כלשהו – במתכון המקורי משתמשים בצנוניות שגם מוסיפות טעם אבל אם אין לכם צנוניות, לא תכינו? אין מצב!
אפשר להתמש גם בגזר, פלפל אדום או צהוב, קולרבי או גבעולי סלרי. כל ירק משנה את הרכב הטעמים ומוסיף משהו אחר לסלט.
מלפפון חתוך דק – אני השתמשתי בקולפן ג'וליין החדש שלי עדי ליצור פסים דקים של מלפפון – ללא החלק עם הגרעינים. המלפפון מוסיף עסיסיות לסלט.
לימון שלם – מאוד חשוב – כל הטעם והעוקצנות של הסלט תלויים בלימון הזה. שוטפים היטב את הלימון וקוצצים את כולו כולל הקליפה. מרחיקים את הגרעינים.
בצל ירוק – קצוץ
לרוטב:
כאמור הרוטב הוא אסייתי באופיו – חמוץ ומתוק ופיקנטי ואוממי גם יחד.
2 כפות שמן – אני משתמשת תמיד בשמן זית, אבל אפשר גם שמן בעל טעם נייטרלי כמו תירס או חמניות.
3 כפות חומץ אורז (אם אין, השתמשו בחומץ בן יין, אבל כדאי להכיר ולהשתמש בחומץ אורז כי החמיצות שלו אחרת. חשוב לא לקנות רוטב לסושי או חומץ אורז שסוכר הוא הרכיב הראשון שלו)
3 כפות סויה (אני משתמשת בסויה ללא חומרים משמרים של יאמאסה). בגלל תכולת הנתרן הגבוהה יחסית באצות, רצוי להשתמש בסויה מופחת נתרן.
1 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי מגורר (אני משתמשת ב 2 קוביות ג'ינג'ר קפוא, אבל לפעמים גם בקוביות ג'ינג'ר מסוכר שאותן אני פורסת לפרוסות דקיקות)
במתכון המקורי מוסיפים גם כפית גדושה של אבקת וואסאבי – החזרת החריפה של היפנים. אני לא אוהבת את החריפות שלה, ולכן החלפתי אותה במעט פלפל שחור גרוס, אבל אתם מוזמנים לנסות.
מה עושים:
משתמשים ב 2 כוסות מתוך הבורגול המוכן. מוסיפים אליהן את האצות המסוננות.
קוצצים את הירקות שבחרנו, ואת הלימון, ומוסיפים לקערה.
מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט.
אם מחליטים להשתמש באבקת וואסאבי, מפזרים אותה על הסלט ומערבבים היטב עד שהיא נספגת ברוטב.

%d7%95%d7%95%d7%90%d7%a7%d7%90%d7%9e%d7%94-6

מחכים 10 דקות, שהבורגול יספוג את הרטבים, ואוכלים.

בתאבון!

ולמה דווקא וואקאמה?
אצת הוואקמה מכילה מגנזיום, אשלגן, יוד ומנגן וכמויות גבוהות של סידן. היא עשירה בוויטמין A, B1 וחומצה פולית. הוואקמה אף מכילה הרבה אומגה 3. אם אתם צמחונים או טבעונים, זהו אחד המקורות הטובים ביותר לחומצת שומן זו.

המתכון בקיצור:
מה צריך:
2 כוסות בורגול אחרי השריה
4 כפות אצות וואקמה מיובשות
6 צנוניות או גזר או פלפל אדום
בצל ירוק
מלפפון
לימון שלם

לרוטב:
2 כפות שמן
3 כפות חומץ אורז
3 כפות סויה
1 סמ' ג'ינג'ר טרי או קפוא מגורר
כפית אבקת וואסאבי – רק אם רוצים…

מה עושים:
משרים את האצות במים קרים כ-20 דקות עד שהן סופגות הרבה מים ונעשות עסיסיות.
קוצצים את הירקות. קוצצים את הלימון עם הקליפה לקוביות. מרחיקים את הגרעינים.
מכינים את הרוטב.
מערבבים את הבורגול, הירקות,, הלימון, האצות והרוטב בקערה ומחכים 10 דקות.

 


תגובות

סלט בורגול בטעם ים — 3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.