סלט גריסים ותפוחי עץ

סלט גריסים

סלט מפתיע מגריסים, תפוחים וכמה ירקות, בטעם חמוץ מתוק של ויניגרט רענן.
לסלט צריך רק כוס אחת של גריסים מבושלות.
אם מבשלים כוס של גריסים מקבלים למעלה מ 3 כוסות, ולכן מספיק לבשל פחות מכוס.
מצד שני, אם מבשלים כוס שלמה, אפשר להכין עוד מתכונים מעניינים מהגריסים הנותרים.

מה צריך:

כוס גריסים מבושלות (ר' בסוף)
1/2 כוס גרעיני תירס (לא חובה)
תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות עם הקליפה
בצל ירוק קצוץ
2 גבעולי סלרי פרוסים דק
גזר מגורר
1/2 כוס צימוקים או חמוציות ללא סוכר
קצת מלח ופלפל

לרוטב:

1 כף שמן זית
2 כפות מיצלימון
1 כפית דבש או סילאן
שן שום מעוכה
או חצי כפית אבקת שום
מעט מלח

מה עושים:

מערבבים את כל חומרי הסלט ביחד

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לסלט.

וזהו.

גריסים הן מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ויטמין B וסלניום.

לבישול הגריסים: שמים את הכמות הרצויה בסיר עם הרבה מים. מביאים לרתיחה. מוסיפים כפית מלח ומקטינים את האש. מבשלים עד שרך לטעמך – כ 30 דקות.

מסננים ושוטפים ומשאירים כך שהמים יצאו. כשיבש מאכסנים בקופסה עד השימוש.

רוצה ללמוד עוד על דגנים מלאים ומה אפשר לעשות איתם? אני מזמינה אותך לסדנה הבאה של "הכינותי מראש". כל הפרטים בקישור הזה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *