סלט חצילים מאודים

%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%97%d7%a6%d7%99%d7%9c-%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93%d7%94-1חצילים מאודים הם מעדן שחביב עלי במיוחד.
לא, חצילים בכל צורה הם מעדן שחביב עלי במיוחד, אבל לחצילים מאודים יש כמה יתרונות נוספים: בלי שמן (חצילים "שותים" שמן בכמויות), בלי לכלוך (חציל שרוף מישהו?), בלי הרבה כלים לנקות – בקיצור, הידיד הגדול של הבישול המהיר והיעיל.

אז הפעם מדובר בחצילים שעברו אידוי במתכון הקודם. חשוב לציין שאפשר לאדות ירקות גם על "סתם" שושנת אידוי לגמרי בהצלחה.

שושנת אידוי בסיר עם מים

שושנת אידוי בסיר עם מים

 

החצילים המתינו במצב המאודה בקופסה סגורה במקרר כמעט שבוע. הם היו במצב מצויין, והחלטתי להכין אותם על פי המתכון המפורסם של אהרוני בספר הבישול הסיני הראשון שלו.

במתכון מכינים רוטב מסויה, חומץ, סוכר, שום כתוש, זנגביל (אני משתמשת בקוביות קפואות) ופלפל צ'ילי (לא חובה). את הרוטב מוסיפים לחצילים מיד אחרי האידוי כשהם עדיין חמימים. מכיוון שהחצילים שלי היו קרים, חיממתי את הרוטב, והוספתי אל החצילים כדי שיעברו בישולון בתוכו.

במתכון המקורי מפזרים מלמעלה בצל ירוק, אבל אני לא התאפקתי והוספתי גם כוסברה.
בפעמים אחרות אלתרתי עם מה שיש – פעם הוספתי קצת טחינה לרוטב, ופעם כמה טיפות של שמן שומשום מעל – העיקר שיהיה טעם חזק.

הנה תמונת לפני ואחרי:

%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%90%d7%96-1

הפוך כמובן…

רוצה ללמוד להכין מתכונים נוספים מירקות בשיטות שונות?
הנה הפרטים על סדנאות "הכינותי מראש" הבאות.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *