סלט לט"ו בשבט

ט"ו בשבט הוא חג האילנות. מדברים על הפירות, על העצים, על הפירות היבשים.
כבר כמה שבועות שאני רוצה לכתוב על משהו אחר שהחורף מביא איתו, ועכשיו זו הזדמנות נהדרת:
הירקות – העליים, הקלחים, הגבעולים, השורשים – כולם בשיאם עכשיו.
אחרי הגשמים, כולם עסיסיים מצד אחד, ופריכים מצד שני. בחנות, הם יושבים להם בארגזים שלהם, לפעמים עוד דבוקים להם כמה רגבי עפר,
ומפתים אותי במראה הדשן שלהם. ואני מתפתה, וחוזרת הביתה עם סלים מלאי כל טוב.

אז לכבוד החג, קבלו סלט ירוק עם נגיעות ט"ו בשבט.
כרגיל אצלי, אפשר להשתמש במה שיש, ולהחליף ירק שאינכם אוהבים באחד אחר.
אני ממליצה לפחות לנסות ולטעום או להוסיף ירק אחד שאינכם מכירים. מי יודע, אולי תתאהבו?

מה צריך?

ירקות ירוקים – חסה, קולרבי, גבעולי סלרי, שומר, בצל ירוק
אפשר להוסיף גם כרובית לא מבושלת, כרוב ירוק או סגול – מה שבא.
בשביל הצבע – צנוניות, אפשר גם גזר
כמעט והתפתיתי להוסיף גם עלי תבלין – נענע, פטרוזיליה, כוסברה. בסוף החלטתי שהם יסתירו את הטעמים של הירקות, והשארתי אותם מחוץ לחגיגה.

פירות יבשים – תמרים, תאנים, משמשים, צימוקים (כדאי כמובן להשתמש בפירות מיובשים נקיים מחומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר כימיקלים)

אגוזים – אני השתמשתי באגוזי מלך ופקאן, אבל אפשר להשתמש בכל סוג ובלבד שאינם קלויים.

כמה? את הסלט שבקערה הזו אכלנו שניים לארוחת ערב.
השתמשתי בכל עלי החסה וגבעולי הסלרי שבתמונה, חצי קולרבי, שליש מהשומר כל הצנוניות וחצי מהבצל הירוק. בפירות היבשים והאגוזים השתמשתי בכל הכמות.

4-5 עלי חסה שטופים

סלט טו בשבט

סלט טו בשבט

4-5 גבעולי סלרי שטופים
חצי קולרבי קלוף
שליש שומר שטופ היטב
3-4 צנוניות
3-4 גבעולי בצל ירוק
3 תאנים מיובשות
3 משמשים מיובשים
2-3 תמרים
חופן אגוזי מלך
חופן פקאנים

לרוטב:

2 כפות שמן זית
כפית חרדל גרגרים
מיץ מחצי לימון
מעט מלח
חצי כפית סילאן או דבש

מה עושים?

קורעים ביד את החסה, פורסים דק את גבעולי הסלרי, חותכים את הקולרבי למקלות דקים,
פורסים את השומר לגלדים דקים ככל האפשר, קוצצים את הצנוניות ואת הבצל הירוק.
קוצצים את הפירות היבשים ומוסיפים. שוברים את האגוזים ביד ומפזרים מעל.
מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט מיד לפני ההגשה.

וזהו.
ט"ו בשבט שמח!

 

מעניין אותך ללמוד עוד על שילוב ירקות ודגנים בתפריט היומי שלך?
אני מזמינה אותך לסדנה שלי "הכינותי מראש". פרטים על הסדנאות הקרובות בקישור הזה.


תגובות

סלט לט"ו בשבט — 2 תגובות

  1. סיגל,

    איזה כייף שאנחנו מכירות,
    תודה על המתכונים שאת שולחת מדי פעם.

    בהצלחה רבה לך

    חג שמח

  2. אשמח להשתתף בסדנא בגב"ש (במטבח כשר)
    הפעילות שלך נראית יצירתית ומרעננת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.