סלט קישואים מאודים

%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%90-%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93%d7%94-7

בשבוע שעבר נסענו לסוף שבוע.
במקרר ישבו חציל בלאדי גדול וכמה קישואים והסתכלו עלי במבט הזה של ירקות שעוד רגע מתחילים לטייל לבד במקרר.
אם יש דבר שאני שונאת זה לזרוק ירקות או פירות שקניתי בהתלהבות, אבל לא השתמשתי בהם. קצת תחושת אשמה על הבזבוז וקצת אכזבה מעצמי, על שלא עמדתי במשימה.
הפעם החלטתי לעשות מעשה. העמדתי את הסיר הגדול ואת פלטת האידוי של נעמי לירן מארבע קעריות, חתכתי את החציל, אירגנתי את הקישואים בקערית המסננת ואחרי 20 דקות ברתיחה קיבלתי אותם במצב הזה:

%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93%d7%99%d7%9d-2

%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93%d7%94-1

 

העליתי תמונה שלהם לפייסבוק, וקיבלתי תגובה נזעמת מחברתי הצלמת – לא מעלים תמונות של אוכל לבן לפייסבוק. זה מגעיל!

אז קודם כל כדי להרגיע, הנה תמונה של הקישואים "אחרי"

%d7%a1%d7%9c%d7%98-%d7%a7%d7%99%d7%a9%d7%95%d7%90-%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%93%d7%94-2

הקישואים המתינו 3 ימים במקרר (החצילים אפילו יותר)
וטופלו בזריזות: חיתוך, הוספת שמן זית ולימון, מלח ופלפל שחור, קצת בצל ירוק וכוסברה מלמעלה, והרי מעדן.
אגלה לכם בסוד שאחרי יום נוסף במקרר הטעם נעשה עוד יותר עמוק ומעניין.

ומה קרה לחצילים? הם מככבים במתכון הבא 🙂

רוצה ללמוד להכין עוד מתכוני ירקות באידוי ושיטות נוספות?
הסדנה "הכינותי מראש" מלמדת בדיוק את זה.
איפה? מתי? כמה? כל הפרטים כאן


תגובות

סלט קישואים מאודים — 3 תגובות

  1. שלום סיגל,
    השתתפתי ב-2 סדנאות שערכת: הכינותי מראש ו-4 קעריות בשיתוף עם נעמי לירן. אהבתי מאד את הפוסט האחרון שלך. אני מעריכה מאד את גישתך הבריאה והיעילה לחיים, המנצלת בצורה המיטבית והמירבית, הן את הזמן והן את המוצרים, העומדים לרשותנו. ניכר כי את מבינה את הצרכים האנושיים בתקופה המודרנית, מתחשבת במגבלות ובאילוצי המציאות. את עושה זאת ללא נוקשות, בגובה העיניים, בשילוב עם הומור, תוך יכולת לשמור על העיקר ולהתפשר על הטפל (מבלי שהאוכל יהיה תפל). אני מחכה כבר בסקרנות להמשך, כדי לדעת מה הכנת מהחצילים המאודים וכמובן גם לסדנאות הנוספות, למתקדמים… עדית

  2. עדית יקרה, תודה רבה על הדברים החמים והמרגשים.
    כיף לדעת שמשתתפים בסדנאות נהנים ומפיקים תועלת לאורך זמן.
    עשית לי את היום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *